BibTex RIS Cite

Yaşlı Bir Hastada Nadir Bir İnguinal Kitle Nedeni; Dev Epididim Kisti: Olgu Sunumu

Year 2017, Volume: 24 Issue: 2, 0 - 0, 30.06.2017

Abstract

Epididim kistleri; özellikle peripubertal çağdaki erkek çocuklarında görülen, nadir olarak da yetişkin erkek ve bebeklik çağında görülebilen rete testis, ductuli efferentes ve epididimin nadir görülen iyi huylu kistleridir. Skrotal ağrı, şişlik gibi şikayetlerle kendini belli edebilirken fizik muayene veya operasyon esnasında tesadüfi olarak da saptanabilirler. Bu yazıda, dev bir epididim kistine sahip 70 yaşındaki erkek hastayı sunmayı amaçladık.
Anahtar Kelimeler: Epididim kistleri, herni, ağrı

Abstract
Epididymal cysts are rare and benign cysts of rete testis, ductuli efferentes and epididymis that usually present in peripubertal males and rarely seen in adult males and infancy. They usually present with scrotal pain or mass and can also be diagnosed during physical examination or peroperatively. In this papier, we aimed to present a 70 year-old male patient who had a giant epididymal cyst.
Key Words: Epididymal cysts, hernia, pain

Year 2017, Volume: 24 Issue: 2, 0 - 0, 30.06.2017

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Olgu Sunumları
Authors

Bartu Badak

Necdet Fatih Yaşar This is me

Muhammet Kandemir This is me

Enver İhtiyar This is me

Publication Date June 30, 2017
Submission Date June 30, 2017
Published in Issue Year 2017 Volume: 24 Issue: 2

Cite

Vancouver Badak B, Yaşar NF, Kandemir M, İhtiyar E. Yaşlı Bir Hastada Nadir Bir İnguinal Kitle Nedeni; Dev Epididim Kisti: Olgu Sunumu. Med J SDU. 2017;24(2).

                                                                                               14791 


Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi/Medical Journal of Süleyman Demirel University is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 International.