BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Comparing of Dropping and Spreading Cultural Counting Techniques (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

  Microbial counts was determined by dropping, spreading and most probable number (MPN) for 6 commercial lactic acid bacteria MPN was not suitable counting technique. Total streptococci, total lactobacil, total mesophile aerobic bacteria, yeast-fungi and bacilli was counted by dropping and spreading technique at 7 different kashar cheeses. There were high correlation coefficients between dropping and spreading techniques among different counting media. Dropping technique is advisable when counting expenditures compared. Some disadvantages of dropping technique must not be neglected.

Damlatma ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine bir Araştırma

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

Bu çalışmada 6 adet saf laktik asit bakterisinde yayma, damlatma ve en muhtemel sayı yöntemleri ile, 7 adet kaşar peyniri örneğinde yayma ve damlatma yöntemleri ile toplam streptokok, toplam laktobasil, toplam mesofil aerob, maya-küf ve basil sayılmıştır. Saf laktik asit bakterilerinin sayımında EMS yöntemi katı besiyerinde yapılan sayımlara göre çok farklı değerler vermiştir. Laktik asit bakterilerinin sayımında ve kaşar peynirlerinde yapılan mikroorganizma sayımlarında damlatma ve yayma yöntemleri arasında yüksek benzerlik bulunmuştur. Maliyet unsuru dikkate alınarak rutin testlerde damlatma yönteminin yayma yöntemi yerini alması önerilebilir. Bununla beraber damlatma yöntemindeki sakıncaların gözönüne alınması gerekir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Kadir Halkman Bu kişi benim

Zübeyde Öner

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Halkman, A. K. ., & Öner, Z. . (1989). Damlatma ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 14(4).
AMA Halkman AK, Öner Z. Damlatma ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1989;14(4).
Chicago Halkman, A. Kadir, ve Zübeyde Öner. “Damlatma Ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14, sy. 4 (Ağustos 1989).
EndNote Halkman AK, Öner Z (01 Ağustos 1989) Damlatma ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine bir Araştırma. Gıda 14 4
IEEE A. K. . Halkman ve Z. . Öner, “Damlatma ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 4, 1989.
ISNAD Halkman, A. Kadir - Öner, Zübeyde. “Damlatma Ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14/4 (Ağustos 1989).
JAMA Halkman AK, Öner Z. Damlatma ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA Halkman, A. Kadir ve Zübeyde Öner. “Damlatma Ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 4, 1989.
Vancouver Halkman AK, Öner Z. Damlatma ve Yayma Kültürel Sayım Yöntemlerinin Kıyaslanması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1989;14(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/