Background: In vitro specimens are suitable models for the introduction of bypass surgery training of inexperienced neurosurgeons and residents. This paper aims to provide a guide for the applications of end to side anastomosis in the laboratory.
Materials and Methods: The chicken wings were purchased from a local supermarket and used to perform end to side anastomosis. The microscissors, knotting forceps and 10/0 sutures were used, and all stages of the procedure were performed under a desktop microscope.
Results: The experience required for bypass surgery, which is a skillful field in neurosurgery practice, can be obtained in the chicken wing model, which is a cheap and easily accessible method.
Conclusion: The chicken wing model is a practical and feasible method in training the end to side anastomosis in a microsurgery laboratory.
Laboratory anastomosis bypass microneurosurgery chicken wing
Amaç: In vitro örnekler, deneyimsiz beyin cerrahları ve asistanların baypas cerrahisi eğitimine giriş için uygun modellerdir. Bu makale, laboratuvarda end to side anastomoz uygulamaları için bir rehber sağlamayı amaçlamaktadır.
Gereç ve yöntem: Tavuk kanatları yerel bir süpermarketten satın alındı ve ‘end to side’ anastomoz yapmak için kullanıldı. Mikroskaslar, düğümleme pensleri ve 10/0 sütürler kullanıldı ve prosedürün tüm aşamaları bir masaüstü mikroskobu ile gerçekleştirildi.
Bulgular: Nöroşirürji pratiğinde ustalık gerektiren bir alan olan baypas cerrahisi için gerekli deneyim, ucuz ve kolay ulaşılabilir bir yöntem olan tavuk kanadı modelinde elde edilebilir.
Sonuç: Tavuk kanadı modeli, bir mikrocerrahi laboratuvarında ‘end to side’ anastomoz eğitiminde pratik ve uygulanabilir bir yöntemdir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2021 |
Gönderilme Tarihi | 21 Aralık 2020 |
Kabul Tarihi | 18 Ocak 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 14 Sayı: 2 |